Με τις συνεχείς εξελίξεις στην τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη, τα θέματα που σχετίζονται με το απόρρητο και την προστασία δεδομένων έχουν γίνει πολύ σημαντικά. Μία από αυτές τις τεχνολογίες που έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον είναι το ChatGPT, ένα μοντέλο AI που δημιουργεί κείμενο έξυπνα και λογικά.
Αν και το ChatGPT είναι ένα εξαιρετικό μοντέλο, υπήρξαν κάποιες ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο από την κυκλοφορία του τον Νοέμβριο του 2022. Μία από αυτές τις ανησυχίες είναι πώς το OpenAI χρησιμοποιεί δεδομένα συνομιλίας χρηστών για να εκπαιδεύσει περαιτέρω το μοντέλο του LLM.
Αλλά μην ανησυχείς; Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τη χρήση των δεδομένων συνομιλίας σας, ενώ διατηρείτε τις συνομιλίες σας ιδιωτικές με το ChatGPT.
Θα διερευνήσουμε απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε ότι διατηρείτε το απόρρητό σας ενώ χρησιμοποιείτε το ChatGPT, συμπεριλαμβανομένης της σωστής διαχείρισης των ρυθμίσεων και των συνδρομών σας. Θα παρέχουμε επίσης πρακτικές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο ελέγχου των προσωπικών σας δεδομένων και τη διατήρηση της εμπιστευτικότητας των πληροφοριών σας όταν αλληλεπιδράτε με αυτό το καινοτόμο μοντέλο. Επαληθεύω Το ChatGPT έχει προβλήματα απορρήτου;

Γρήγοροι σύνδεσμοι
Τι είναι η λειτουργία Ιστορικό συνομιλίας και εκπαίδευσης στο ChatGPT;
Όταν εγγράφεστε για έναν λογαριασμό ChatGPT (είτε δωρεάν είτε premium), το ChatGPT αποθηκεύει το ιστορικό συνομιλιών σας και χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για μελλοντική εκπαίδευση για να βελτιώσει τις απαντήσεις από προεπιλογή.
Εάν δεν έχετε αλλάξει τις ρυθμίσεις απορρήτου του ChatGPT, θα δείτε το ιστορικό συνομιλιών σας στην πλαϊνή γραμμή της αρχικής σελίδας του ChatGPT. Μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτές τις συνομιλίες και να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε ανά πάσα στιγμή, αλλά αυτό έχει ένα τίμημα: πρόσβαση στα δεδομένα συνομιλίας που υποστηρίζεται από το OpenAI.
Τα δεδομένα εκπαίδευσης ChatGPT προέρχονται από μια σειρά πηγών, όπως βιβλία, άρθρα, ταινίες κ.λπ., αλλά η συνεχής εκπαίδευση χρησιμοποιεί συχνά προϋπάρχουσες συνομιλίες. Αλλά πού το παίρνει το OpenAI για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του GPT;
Ενώ το OpenAI δεν ισχυρίζεται ότι κάνει κάτι κακόβουλο με τα δεδομένα συνομιλίας σας, το κάνει OpenAI FAQ Αναφέρει ότι οι συνομιλίες σας «μπορεί να ελεγχθούν από [τους] εκπαιδευτές τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση των συστημάτων της». Το OpenAI μπορεί να χρησιμοποιήσει τις συνομιλίες σας κατά την κρίση του, τροφοδοτώντας τες στο Large Language Model (LLM) του στη διαδικασία εκπαίδευσης.
Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2023, το OpenAI άρχισε να προσφέρει στους χρήστες την επιλογή να απενεργοποιήσουν ή να ενεργοποιήσουν το ιστορικό συνομιλιών και τη συλλογή δεδομένων εκπαίδευσης. Επαληθεύω Το chatbot αποκαλύπτει πάρα πολλές λεπτομέρειες για εσάς; Εξήγηση των επιθέσεων αντίστροφης μηχανικής μοντέλων νευρωνικών δικτύων.
Πώς να εξαιρεθείτε από τη λειτουργία Ιστορικό συνομιλίας και εκπαίδευσης στο ChatGPT
Υπάρχει ένα μειονέκτημα στην εξαίρεση από τη δυνατότητα δεδομένων συνομιλίας του ChatGPT, η οποία χάνεται στο ιστορικό συνομιλιών σας. Αυτό δεν σημαίνει απλώς ότι το OpenAI δεν μπορεί να κρατήσει ιστορικό των συνομιλιών σας. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν μπορείτε να δείτε το ιστορικό συνομιλιών σας. Επομένως, η επιστροφή στις προηγούμενες συνομιλίες καθίσταται αδύνατη, καθιστώντας όλα τα προηγούμενα δεδομένα συνομιλίας απρόσιτα. Σημειώστε ότι αυτό δεν οδηγεί σε... Διαγράψτε το ιστορικό σας ChatGPT Αλλά το καθιστά αποκλεισμένο μέχρι να ενεργοποιήσετε ξανά το ιστορικό συνομιλιών και τη δυνατότητα εκπαίδευσης.
Αλλά αν είστε εντάξει με αυτό, μπορείτε εύκολα να εξαιρεθείτε από το ιστορικό και τη δυνατότητα εκπαίδευσης του ChatGPT με λίγα μόνο κλικ.

Πρώτα, κάντε κλικ στο όνομα του προφίλ σας στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας και κατευθυνθείτε προς Ρυθμίσεις και δοκιμαστική έκδοση.

Στη σελίδα ρυθμίσεων, κάντε κλικ σε μια επιλογή Έλεγχος δεδομένων. Τώρα, θα δείτε μια ρύθμιση που ονομάζεται Ημερολόγιο συνομιλίας και εκπαίδευσης. Αυτή η λειτουργία θα είναι ενεργή από προεπιλογή, αλλά ένα απλό πάτημα του διακόπτη εναλλαγής θα την απενεργοποιήσει αμέσως. Τώρα που η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη, θα παρατηρήσετε ότι το ιστορικό συνομιλιών σας δεν είναι πλέον προσβάσιμο στην αρχική σελίδα.
Το ChatGPT σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε ξανά τη λειτουργία κάνοντας κλικ σε μια επιλογή Ενεργοποίηση ιστορικού συνομιλίας Το οποίο εμφανίζεται στη λίστα Ιστορικό, αλλά αυτό θα ενεργοποιήσει εκ νέου τόσο το ιστορικό συνομιλιών όσο και τη συλλογή δεδομένων συνομιλίας για εκπαίδευση.

Για το υψηλότερο επίπεδο απορρήτου, είναι συνετό να διατηρείτε αυτή τη ρύθμιση απενεργοποιημένη όπου είναι δυνατόν.
Ειδοποίηση: Μόλις απενεργοποιηθεί αυτή η δυνατότητα, όλες οι μελλοντικές συνομιλίες δεν θα χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση, αλλά οι προηγούμενες συνομιλίες που έγιναν ενώ ήταν ενεργοποιημένη η λειτουργία θα εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το OpenAI.
Σύνολο δεδομένων ChatGPT από το οποίο δεν μπορείτε να εξαιρεθείτε
Αν και μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα ιστορικού και εκπαίδευσης στο ChatGPT, δεν μπορείτε να αποφύγετε ορισμένους τύπους συλλογής δεδομένων. Δηλαδή, το OpenAI διατηρεί όλες τις συνομιλίες σας για 30 ημέρες για να τις ελέγξει για οτιδήποτε κακόβουλο ή ακατάλληλο. Στις συχνές ερωτήσεις παραπάνω, το OpenAI έγραψε:
Ως μέρος της δέσμευσής μας για ασφαλή και υπεύθυνη τεχνητή νοημοσύνη, εξετάζουμε τις συνομιλίες για να βελτιώσουμε τα συστήματά μας και να διασφαλίσουμε ότι το περιεχόμενο συμμορφώνεται με τις πολιτικές και τις απαιτήσεις ασφαλείας μας.
Είναι ξεκάθαρο Δήλωση OpenAI Όσον αφορά τους ελέγχους δεδομένων ιστορικού και εκπαίδευσης, η εταιρεία «θα διατηρήσει νέες συνομιλίες για 30 ημέρες και θα τις ελέγξει μόνο όταν χρειάζεται για την παρακολούθηση της κατάχρησης, πριν τις διαγράψει οριστικά». Λάβετε υπόψη ότι αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το εάν έχετε εξαιρεθεί από τη δυνατότητα Συνομιλίας και Ιστορικού Εκπαίδευσης ή όχι.
Το OpenAI διατηρεί επίσης τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το όνομα και τα στοιχεία πληρωμής σας εάν εγγραφείτε για μια συνδρομή ChatGPT Plus (η οποία χρεώνεται μηνιαία). Ωστόσο, για να διαγράψετε πραγματικά όλα τα δεδομένα σας στο ChatGPT, θα πρέπει να διαγράψετε πλήρως τον λογαριασμό σας που σχετίζεται με το ChatGPT. Τώρα μπορείτε να δείτε Κίνδυνοι τεχνητής νοημοσύνης και απορρήτου: Προστασία των δεδομένων σας σε έναν αυτοματοποιημένο κόσμο.










