Το Instagram είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μερικές φορές μπορεί να είστε περίεργοι ή ανήσυχοι όταν παρατηρείτε αλλαγές στις αλληλεπιδράσεις σας με άλλους. Εάν υποψιάζεστε ότι κάποιος σας έχει μπλοκάρει, υπάρχουν μερικοί αποτελεσματικοί τρόποι για να ελέγξετε.
Υποψιάζεστε ότι κάποιος σας έχει μπλοκάρει στο Instagram; Το Instagram δεν σας επιτρέπει να δείτε τη λίστα με τα άτομα που σας έχουν αποκλείσει. Μάλιστα, η πλατφόρμα δεν θα σας ειδοποιεί όταν κάποιος σας μπλοκάρει. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο Instagram. Επαληθεύω Πώς να μάθετε εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο iMessage.

Γρήγοροι σύνδεσμοι
1. Βρείτε το όνομα χρήστη του

Αν ψάχνετε για το προφίλ του ατόμου που υποπτεύεστε ότι σας έχει αποκλείσει αλλά δεν μπορείτε να το εντοπίσετε, υπάρχουν τέσσερις πιθανοί λόγοι: το άτομο μπορεί να έχει απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του, το Instagram μπορεί να έχει μπλοκάρει τον λογαριασμό του, μπορεί να έχει αλλάξει το όνομα χρήστη του , ή μπορεί να σας έχει ήδη μπλοκάρει.
Για να προσδιορίσετε ποιες από αυτές τις πιθανότητες ισχύει για την κατάστασή σας, πρέπει να τις αποκλείσετε μία προς μία.
2. Βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός του είναι ακόμα ενεργός

Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε τον λογαριασμό κάποιου μέσω αναζήτησης, αξίζει να ελέγξετε αν ο εν λόγω λογαριασμός εξακολουθεί να υπάρχει στο Instagram ή έχει απενεργοποιηθεί ή καταργηθεί. Στο παρελθόν, η δημιουργία ενός νέου λογαριασμού για αναζήτηση προφίλ ήταν μια επιλογή. Ωστόσο, το Instagram αποκλείει πλέον κάθε νέο λογαριασμό που δημιουργείτε για αυτόν τον σκοπό, εμποδίζοντάς σας να ελέγξετε αν έχετε αποκλειστεί ή όχι.
Επομένως, θα πρέπει να ζητήσετε από κοινούς φίλους να επιβεβαιώσουν εάν ο λογαριασμός του ατόμου εξακολουθεί να υπάρχει. Εάν δεν μπορούν να το βρουν, είναι πιθανό ο λογαριασμός να έχει διαγραφεί ή να έχει απενεργοποιηθεί προσωρινά αντί να σας αποκλείσει. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα αυτό το άτομο να έχει αποκλείσει και τους κοινούς σας φίλους που σας βοηθούν να επαληθεύσετε τον λογαριασμό.
Για να αποκλείσετε αυτήν την πιθανότητα, μπορείτε να δοκιμάσετε να αναζητήσετε τους λογαριασμούς τους απευθείας χρησιμοποιώντας τον μοναδικό σύνδεσμο προφίλ τους. Επαληθεύω Σύγκριση αποκλεισμού και περιορισμού στο Instagram: Πότε να χρησιμοποιείτε κάθε επιλογή απορρήτου.
3. Χρησιμοποιήστε τον μοναδικό σύνδεσμο προφίλ σας στο Instagram
Όταν ρυθμίζετε τον λογαριασμό σας στο Instagram, σας εκχωρείται μια μοναδική διεύθυνση URL που περιλαμβάνει το όνομα χρήστη σας. Η αντικατάσταση του ονόματος χρήστη στον σύνδεσμο προφίλ με το όνομα λογαριασμού του ατόμου που υποπτεύεστε ότι έχει αποκλείσει θα πρέπει να σας μεταφέρει στον λογαριασμό του — εάν υπάρχει.
Εάν ανοίξετε το Instagram στο πρόγραμμα περιήγησής σας και αναζητήσετε το προφίλ του χρησιμοποιώντας έναν άμεσο σύνδεσμο, θα δείτε είτε απευθείας το προφίλ τους είτε το μήνυμα: "Συγγνώμη, αυτή η σελίδα δεν είναι διαθέσιμη".

Για να επιβεβαιώσετε εάν ο λογαριασμός υπάρχει ή όχι, αποσυνδεθείτε από το Instagram και αναζητήστε την ίδια διεύθυνση URL σε μια νέα καρτέλα. Θα δείτε το ίδιο μήνυμα εάν ο λογαριασμός έχει απενεργοποιηθεί (ή δεν υπάρχει πλέον). Αν δείτε το προφίλ του αυτή τη φορά, σημαίνει ότι σας απέκλεισε.
Όταν κάποιος αλλάζει το όνομα χρήστη του, αλλάζει αυτόματα και το URL. Έτσι, αν άλλαξε πρόσφατα το όνομα χρήστη του, οι παραπάνω μέθοδοι δεν θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε το προφίλ του.
4. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει αλλάξει το όνομα χρήστη του
Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τον λογαριασμό του φίλου σας μέσω της γραμμής αναζήτησης και οι φίλοι σας αντιμετωπίζουν επίσης το ίδιο πρόβλημα, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το άτομο δεν έχει αλλάξει το όνομα χρήστη στο Instagram.
Όταν είστε αποκλεισμένοι, οι προηγούμενες συνομιλίες σας δεν εξαφανίζονται. Έτσι, αν θυμάστε να ανταλλάσσετε συνομιλίες μέσω DM, ανοίξτε τα μηνύματά σας και μεταβείτε στο προφίλ τους.

Εφόσον μπορείτε να καταλάβετε εάν κάποιος έχει αλλάξει το όνομα χρήστη του με αυτόν τον τρόπο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μπορεί να αποκλειστείτε εάν το αλλαγμένο όνομά του δεν εμφανίζεται όταν αναζητάτε τον λογαριασμό του.
5. Φρόντισε να μην σου κάνει απλώς unfollow
Όταν κάποιος σας κάνει unfollow στο Instagram και ορίζει τον λογαριασμό του σε... ΕιδικόςΔεν θα μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες και τις αναρτήσεις του και θα δείτε ένα μήνυμα που θα αναφέρει "Αυτός ο λογαριασμός είναι ιδιωτικός". Επομένως, θα πρέπει απλώς να αποκλείσετε το ενδεχόμενο να σας κάνει unfollow. Για να το επιβεβαιώσετε, επισκεφτείτε το προφίλ τους και πατήστε το κουμπί Να συνεχίσει.
Εάν δεν σας ακολουθήσει, το αίτημα παρακολούθησης θα σταλεί και θα παρατηρήσετε ότι το κουμπί Παρακολούθηση αλλάζει σε Απαιτείται. Ωστόσο, εάν σας αποκλείσει, το αίτημα παρακολούθησης θα ακυρωθεί αμέσως μόλις το στείλετε, με αποτέλεσμα το επιθυμητό κουμπί να επανέλθει στο Ακολουθήστε μόλις κάνετε κλικ σε αυτό.
6. Αναζήτηση κοινόχρηστων ομαδικών συνομιλιών Instagram

Όταν κάποιος σας αποκλείει στο Instagram και είναι μέρος μιας ομαδικής συνομιλίας μαζί σας, το Instagram του δίνει την επιλογή να αποχωρήσει από τη συνομιλία. Εάν αποφασίσει να φύγει, δεν θα λάβετε ειδοποιήσεις σχετικά με την αναχώρησή του, αλλά θα διαπιστώσετε ότι ο λογαριασμός του δεν είναι πλέον ορατός στην ομαδική συνομιλία.
Ωστόσο, εάν επιλέξει να παραμείνει στην ομαδική συνομιλία, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να βλέπετε το προφίλ του και όλα τα μηνύματα που στέλνει στην ομαδική συνομιλία. Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τα μηνύματά τους απαντώντας ή κάνοντας like.
Αν παρατηρήσετε ότι το άτομο που υποψιάζεστε ότι συμμετέχει ενεργά στην ομαδική συνομιλία που μοιράζεστε, αλλά το προφίλ του εμφανίζει "Αυτός ο λογαριασμός είναι ιδιωτικός", αυτό σημαίνει ότι είτε σας έχει διακόψει την παρακολούθηση είτε σας έχει αποκλείσει.
Σημείωση: Ακόμα κι αν κάποιος σας αποκλείσει στο Instagram, μπορείτε να του στείλετε μήνυμα. Ωστόσο, δεν θα λάβει αυτά τα μηνύματα από το τέλος του. Επομένως, εάν μπορείτε να στείλετε μήνυμα σε κάποιον, μην υποθέσετε ότι δεν έχετε αποκλειστεί.
7. Αναφέρετε και ανατρέξτε στον λογαριασμό
Όταν κάποιος σας μπλοκάρει στο Instagram, δεν μπορείτε να τον αναφέρετε ή να τον επισημάνετε στις αναρτήσεις ή στα σχόλιά σας. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να μάθετε εάν κάποιος σας έχει μπλοκάρει. Ωστόσο, το να κάνετε τον λογαριασμό ιδιωτικό έχει το ίδιο αποτέλεσμα.
Εάν δεν μπορείτε να προσθέσετε ετικέτα σε κάποιον ή στον λογαριασμό του σε μια ανάρτηση στο Instagram, αναζητήστε το όνομα χρήστη ή το προφίλ του. Εάν ο λογαριασμός υπάρχει αλλά δεν μπορείτε να δείτε αναρτήσεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε αποκλειστεί.
Το Instagram δεν σας ειδοποιεί όταν κάποιος σας αποκλείει στην πλατφόρμα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές απλές μεθόδους για έλεγχο. Αν ανακαλύψετε ότι σας έχει μπλοκάρει κάποιο κοντινό σας πρόσωπο, ζητήστε του να δείτε αν θα σας ξεμπλοκάρει.
Εάν η σχέση σας με κάποιον επιδεινωθεί ή αρνηθεί να σας ξεμπλοκάρει, είναι σημαντικό να σεβαστείτε την απόφασή του — είτε συμφωνείτε με αυτήν είτε όχι. Τέλος, όταν κάποιος σας αποκλείει στο Instagram, αυτό το άτομο αποκλείεται αυτόματα και από εσάς. Επομένως, δεν χρειάζεται να τον εκδικηθείτε και να τον μπλοκάρετε ξανά. Μπορείτε να δείτε τώρα Πώς να εμποδίσετε το Instagram να παρακολουθεί τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα για να διατηρήσει το απόρρητό σας.










