θα μπορούσε να είναι πλεονέκτημα».Εγγραφή οθόνηςστο iPhone ή το iPad σας είναι χρήσιμα με πολλούς τρόπους. Το πιθανότερο είναι να μοιραστείτε ένα σύνθετο σύνολο οδηγιών με ένα εντελώς μη τεχνικό άτομο. Ή ίσως θέλετε να δείξετε στους θαυμαστές σας τις εκπληκτικές σας ικανότητες στο παιχνίδι. Ανεξάρτητα από αυτό, το κουμπί Εγγραφή οθόνης είναι ένας αριθμός γρήγορων πατημάτων και ολισθήσεων.
Αν και είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό, μπορεί να μην αρέσει σε όλους. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιείτε σπάνια αυτήν τη δυνατότητα και η εγγραφή οθόνης σπαταλά χώρο στην οθόνη στο Κέντρο Ελέγχου. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί επίσης να δημιουργήσει προβλήματα τόσο όσον αφορά το απόρρητο όσο και την ασφάλεια. Ειδικά αν μοιράζεστε το iPhone και το iPad σας με άλλους ή σε περιβάλλον δοκιμής. Τότε το όλο θέμα που δεν μπορεί να συμβεί είναι με τα παιδιά - θέλετε να έχουν πρόσβαση σε μια τέτοια δυνατότητα;

Παρακάτω, θα συζητήσουμε διάφορους τρόπους αφαίρεσης Καταγραφή οθόνης από το κέντρο ελέγχου. Επίσης, μπορείτε όσο θέλετε να περιορίσετε την πλήρη λειτουργία του. Εάν είστε γονέας, μπορείτε επίσης να βρείτε χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της δυνατότητας από απόσταση.
Γρήγοροι σύνδεσμοι
Αφαιρέστε το κουμπί εγγραφής οθόνης από το Κέντρο Ελέγχου
Ο έλεγχος εγγραφής οθόνης όταν δεν χρησιμοποιείται, απλώς καταλαμβάνει χώρο στο Κέντρο Ελέγχου. Αν σας εμποδίσει όταν προσπαθείτε να επιλέξετε ή να αλληλεπιδράσετε με ένα άλλο στοιχείο (που σίγουρα δεν είναι διασκεδαστικό), μπορεί να αποτραπεί η εμφάνιση του εκεί.
Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο Κέντρο ελέγχου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προσαρμογή στοιχείων ελέγχου.

Βήμα 3: Στην ενότητα ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ, κάντε κλικ στο κόκκινο εικονίδιο μπροστά από την Εγγραφή οθόνης.

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο Κατάργηση για να επιβεβαιώσετε την ενέργειά σας.

Αυτό είναι. Το κουμπί ελέγχου Εγγραφή οθόνης δεν θα εμφανίζεται πλέον στο Κέντρο Ελέγχου. Για να το ενεργοποιήσετε ξανά αργότερα, επιστρέψτε στην οθόνη Προσαρμογή Κέντρου Ελέγχου και, στη συνέχεια, πατήστε το πράσινο εικονίδιο μπροστά από την οθόνη Εγγραφή που εμφανίζεται στην περιοχή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΕΓΧΟΙ.

Όσο βρίσκεστε εκεί, τι θα λέγατε να προσθέσετε μερικές χρήσιμες επιλογές στο Κέντρο Ελέγχου;
Περιορίστε την εγγραφή οθόνης
Όταν πρέπει να μοιραστείτε τις συσκευές σας, η Εγγραφή οθόνης μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ενοχλητικό. Εάν δεν σας αρέσουν οι άλλοι χρήστες που χρησιμοποιούν Camera Rolls και κάνουν τυχαίες εγγραφές οθόνης, μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς τη λειτουργία. Δυστυχώς, είναι εύκολο να το αναιρέσετε και δεν μπορείτε να εμποδίσετε κανέναν να το ενεργοποιήσει ξανά στο Κέντρο Ελέγχου. Ευτυχώς, η λειτουργία Screen Time που είναι ενσωματωμένη στο iOS σάς βοηθά να θέσετε περιορισμούς στη λειτουργία.
Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Χρόνος οθόνης. Στον πίνακα Χρόνος οθόνης, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις περιεχομένου και απορρήτου.

Βήμα 2: Πατήστε Περιορισμοί περιεχομένου. Εάν δεν βλέπετε την επιλογή, ενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στην επιλογή Περιορισμοί περιεχομένου και απορρήτου για να την αποκρύψετε.

Βήμα 3: Στο GAME CENTER, κάντε κλικ στο Screen Recording.

Βήμα 4: Κάντε κλικ στην επιλογή Να μην επιτρέπεται και, στη συνέχεια, βγείτε από την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Το στοιχείο ελέγχου Εγγραφή οθόνης δεν πρέπει να λειτουργεί, ακόμα κι αν είναι ενεργοποιημένο στο Κέντρο Ελέγχου.

Ανεξάρτητα από την ταλαιπωρία που προκαλούν οι χρήστες σας, ένας άλλος λόγος που μπορεί να θέλετε να περιορίσετε την εγγραφή οθόνης είναι οι ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια. Για παράδειγμα, εάν κατεβάζετε και δοκιμάζετε διαφορετικές εφαρμογές ή εάν είστε συνδρομητής Το TestFlight της Apple Πρέπει να εξετάσετε τις πιθανές επιπτώσεις αυτού.
Μια πιθανή δυνατότητα δοκιμής ενδέχεται να δημοσιεύει ευαίσθητες πληροφορίες μέσω εγγραφής οθόνης χωρίς τη ρητή άδειά σας. Αν και οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι ελάχιστες, είναι πάντα καλύτερο να είστε ασφαλείς πριν λυπηθείτε πολύ.
απομακρυσμένη διαχείριση
Η εγγραφή οθόνης ανοίγει όλη την άλλη διάσταση των προβλημάτων με τους γονικούς ελέγχους. Μπορείτε να εμπιστευτείτε την κρίση του παιδιού σας για να αποφασίσετε τι να ηχογραφήσετε και να μοιραστείτε με άλλους; Εάν έχετε αμφιβολίες, εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε εάν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα.
Για αρχή, μπορείτε απλώς να περιορίσετε την εγγραφή οθόνης μέσω Χρόνος οθόνης Αλληλεπιδρώντας απευθείας με το iPhone ή το iPad του παιδιού σας και ασφαλίζοντάς το με κωδικό πρόσβασης (όπως αναφέρθηκε παραπάνω). Μπορείτε επίσης να το κάνετε εξ αποστάσεως εάν η συσκευή του παιδιού σας είναι συνδεδεμένη με μια συσκευή iOS μέσω του iCloud Family Sharing.
Για να το κάνετε αυτό, πατήστε στο προφίλ σας μέσα στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, πατήστε στο Family Sharing. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, πρέπει να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης για το χρόνο οθόνης για κάθε μέλος της οικογένειας που προσθέτετε, ο οποίος θα πρέπει να χρησιμοποιείται όταν διαχειρίζεστε αυτές τις συσκευές εξ αποστάσεως.

Αφού προσθέσετε τον λογαριασμό του παιδιού σας, κάντε κλικ στο όνομα του παιδιού σας από την ενότητα Οικογένεια στον πίνακα Χρόνος οθόνης , και θα έχετε πρόσβαση σε ένα προσαρμοσμένο σύνολο περιορισμών που ισχύουν για τη συσκευή του παιδιού σας. Οι επιλογές είναι παρόμοιες με αυτές του iPhone ή του iPad σας, επομένως δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα να καταλάβετε τα πράγματα.

Το Screen Time προσφέρει επίσης μια σειρά από λειτουργίες απομακρυσμένης διαχείρισης, από τον πλήρη αποκλεισμό εφαρμογών, τον περιορισμό των αγορών εντός εφαρμογής και τη διαμόρφωση του χρόνου που αφιερώνεται σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Για να εκμεταλλευτείτε πλήρως αυτή τη μοναδική και χρήσιμη λειτουργία.
Τι θέλετε να κάνετε?
Η εγγενής συσκευή εγγραφής οθόνης iOS εξαλείφει την ανάγκη εγκατάστασης οποιωνδήποτε εφαρμογών εγγραφής οθόνης τρίτων που χρησιμοποιούνται στο iPhone ή το iPad σας. Επίσης, είναι μια πολύ καλύτερη εναλλακτική από τα στιγμιότυπα οθόνης. Αλλά όπως είδατε παραπάνω, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες είναι καλύτερο να περιορίσετε τη δυνατότητα.
Χαιρετίζουμε τη δόξα της Apple που παρέχει τη δυνατότητα απενεργοποίησης της εγγραφής οθόνης τόσο εύκολα. Μετά από αυτό, θα έχετε ένα μέρος για να προσθέσετε κάτι άλλο στο Κέντρο Ελέγχου και όχι άλλα βίντεο στην οθόνη στη συλλογή σας.










