Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το παράθυρο διαλόγου επιβεβαίωσης στο Windows Terminal

Το Windows Terminal είναι το νέο, πλούσιο σε δυνατότητες παράθυρο Terminal της Microsoft με διάταξη πολλαπλών καρτελών. Όπως κάθε άλλη εφαρμογή που υποστηρίζεται από πολλές καρτέλες, εάν εργάζεστε με περισσότερες από μία καρτέλες και προσπαθείτε να κλείσετε ένα παράθυρο τερματικού των Windows, εμφανίζεται ένα μήνυμα που σας ζητά να επιβεβαιώσετε την ενέργεια. Αυτή η έξυπνη λειτουργία σας εμποδίζει να κλείσετε κατά λάθος όλες τις καρτέλες που χρησιμοποιείτε και να χάσετε οποιαδήποτε μη αποθηκευμένη εργασία.

Αν και είναι μια χρήσιμη δυνατότητα για ορισμένους, το παράθυρο διαλόγου επιβεβαίωσης μπορεί να είναι ενοχλητικό για άλλους. Ευτυχώς, μπορείτε να τροποποιήσετε το αρχείο ρυθμίσεων του Windows Terminal για να απενεργοποιήσετε το μήνυμα επιβεβαίωσης στα Windows. Επαληθεύω Καλύτεροι εξομοιωτές τερματικού για Windows 10.

Πώς να απενεργοποιήσετε την προτροπή "Θέλετε να κλείσετε όλες τις καρτέλες" στο Windows Terminal

Θα χρειαστεί να επεξεργαστείτε το αρχείο JSON που σχετίζεται με την εφαρμογή Terminal για να απενεργοποιήσετε το μήνυμα επιβεβαίωσης "Θέλετε να κλείσετε καρτέλες" στο Windows Terminal.

Η προτροπή επιβεβαίωσης είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο Windows Terminal. Για να το απενεργοποιήσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε μια νέα συμβολοσειρά JSON στο αρχείο Settings.json.

Για να τροποποιήσετε το αρχείο Windows Terminal Settings.json:

  • Κάντε κλικ στο Win + X Για να ανοίξετε το μενού γρήγορης σύνδεσης.
  • Κάντε κλικ στο Windows Terminal για να το εκκινήσετε. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, ακολουθούν οι εναλλακτικοί τρόποι ξεκλειδώματος Τερματικό Windows Στα Windows 11.

  • Στο παράθυρο τερματικού των Windows, κάντε κλικ στο πλήκτρο συντόμευσης Ctrl + , (κόμμα) Για να ανοίξετε την καρτέλα "Ρυθμίσεις". Εναλλακτικά, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο εικονίδιο και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  • Κάντε κλικ Ανοίξτε ένα αρχείο JSON στο παράθυρο πλοήγησης.

  • Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, όπως το Σημειωματάριο, για να ανοίξετε το αρχείο JSON.

  • Στη συνέχεια, αντιγράψτε και επικολλήστε την ακόλουθη συμβολοσειρά μετά τη γραμμή "defaultProfile". Μπορείτε να το εντοπίσετε στην αρχή του σεναρίου.
«επιβεβαίωσηκλεισίματοςόλωντωνκαρτελών»:ψευδές,
  • Μετά από αυτό, πατήστε Ctrl + S για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Αντίθετα, πατήστε Ενα ΑΡΧΕΙΟ και επιλέξτε σώσει.

Μόλις γίνει αυτό, κλείστε το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και επανεκκινήστε το Windows Terminal. Τώρα, εάν ανοίξετε πολλές καρτέλες και κλείσετε το Windows Terminal, δεν θα δείτε το μήνυμα "Θέλετε να κλείσετε όλες τις καρτέλες"

Πώς να ενεργοποιήσετε την προτροπή "Θέλετε να κλείσετε όλες τις καρτέλες" στο Windows Terminal

Εάν διαπιστώσετε ότι η προτροπή "Θέλετε να κλείσετε όλες τις καρτέλες" στο Windows Terminal λείπει ή θέλετε να την ενεργοποιήσετε ξανά, κάντε τα εξής.

  • Ανοίξτε το τερματικό των Windows.
  • Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο κουμπί και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  • Στη συνέχεια, πατήστε Ανοίξτε ένα αρχείο JSON.
  • Όταν ανοίξει το αρχείο Settings.JSO, βρείτε και αφαιρέστε την ακόλουθη γραμμή:
«επιβεβαίωσηκλεισίματοςόλωντωνκαρτελών»:ψευδές,
  • Εναλλακτικά, αλλάξτε την τιμή από False σε True στην παραπάνω γραμμή για να ενεργοποιήσετε τη γραμμή επιβεβαίωσης χωρίς να διαγράψετε την εντολή.
  • Κάντε κλικ στο Ctrl + S για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να κλείσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

Επαληθεύω Εντολές Unix για χρήση με το νέο τερματικό των Windows.

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε το παράθυρο διαλόγου επιβεβαίωσης στο Windows Terminal

Οι περισσότερες εφαρμογές που βασίζονται σε προβολή πολλών καρτελών προσφέρουν ένα παράθυρο διαλόγου επιβεβαίωσης. Είναι μια χρήσιμη λειτουργία και μπορεί να σας γλιτώσει από τη δυνατότητα διαγραφής της μη αποθηκευμένης εργασίας σας με ένα μόνο κλικ.

Ωστόσο, εάν γνωρίζετε τι κάνετε και βρίσκετε ενοχλητικό το μήνυμα επιβεβαίωσης στο τερματικό των Windows, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε με μια μικρή προσαρμογή στο αρχείο JSON του Τερματικού. Τώρα μπορείτε να δείτε Τι είναι η λειτουργία S στα Windows 11 και πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε;

Κουμπί μετάβασης στην κορυφή