Χρησιμοποιώντας μια σειρά τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των κεραιών 4G και του GPS, το iPhone σας σχεδόν πάντα γνωρίζει πού βρίσκεστε.
Με το Find My Friends, μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με φίλους που χρησιμοποιούν συσκευή IOS ή που είναι συνδεδεμένοι σε Ιστότοπος ICloud Σε Mac ή PC.
Μπορείτε να βρείτε οποιοδήποτε εστιατόριο ή καφέ εάν αποφασίσουν οι φίλοι σας, για παράδειγμα, ή για να μάθετε πόσο μακριά είναι τα παιδιά σας από το σπίτι για να ξεκινήσετε τη διαδικασία μαγειρέματος.
Όσον αφορά το απόρρητο, ελέγχετε ποιος μπορεί να δει την τοποθεσία σας και πότε. Το Find My Friends είναι προεγκατεστημένο με iOS 9 και νεότερη έκδοση. Εάν το έχετε απεγκαταστήσει, μπορείτε να το επαναφέρετε από κατάστημα της Apple.
Την πρώτη φορά που θα ανοίξετε την εφαρμογή, θα σας ζητήσει να συνδεθείτε, για να λειτουργήσει στο iCloud. Όταν ερωτηθείτε εάν η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιήσει την τοποθεσία σας, πατήστε OK. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί TomTom και άλλα δεδομένα χάρτη.
Γρήγοροι σύνδεσμοι
Εξηγήστε πώς λειτουργεί η εφαρμογή Find My Friends
Το όνομα του ιστότοπού σας
Στο κάτω μέρος της οθόνης, πατήστε τη γραμμή που λέει "Εγώ", η οποία δείχνει την τρέχουσα τοποθεσία σας για να αποκαλύψει όλα όσα γνωρίζει η εφαρμογή για εσάς: πού βρίσκεστε;, τυχόν πληροφορίες που μοιράζεστε ή με ποιον μοιράζεστε.
Στο επάνω μέρος της οθόνης θα δείτε μια ζωντανή προβολή χάρτη που δείχνει τη θέση σας, με την παρακάτω διεύθυνση. Μπορείτε να κάνετε τον τίτλο πιο ορατό σε εσάς και τους φίλους σας ονομάζοντάς τον: πατήστε "Επιλογή ετικέτας", επιλέξτε μια προεπιλογή στην επόμενη σελίδα - Σπίτι, Εργασία, Σχολείο, Γυμναστήριο ή όχι - ή πατήστε Προσθήκη προσαρμοσμένης ετικέτας για να δημιουργήσετε μια από τις τα δικά.
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Χρησιμοποιήστε αυτόν τον διακόπτη για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε γρήγορα τη λειτουργία κοινής χρήσης τοποθεσίας. Ακριβώς κάτω από αυτήν την επιλογή υπάρχει μια άλλη επιλογή: «Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου από».
Αυτό είναι χρήσιμο εάν έχετε πολλές συσκευές iOS και θέλετε να τις μοιραστείτε σε διαφορετικές τοποθεσίες - για παράδειγμα, ένα Mac στην εργασία ή ένα iPad στο σπίτι.
Μπορείτε να δείτε ποια τοποθεσία συσκευής συμμετέχει αυτήν τη στιγμή με βάση το ότι είναι δική σας, επειδή θα έχει ένα σημάδι επιλογής στα δεξιά.
Για να αλλάξετε τη συσκευή, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στη συσκευή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε αντί για την άλλη.
προσκλήσεις
Όταν προσκαλείτε κάποιον να δει την τοποθεσία σας, θα λάβει ένα email από την προεπιλεγμένη διεύθυνση email σας.
Για να χρησιμοποιήσετε άλλη διεύθυνση, πατήστε Αποστολή ως για να λάβετε μια λίστα με υποκατάστατα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν: αυτά που έχουν ήδη συσχετιστεί με το Apple ID σας, συμπεριλαμβανομένων τυχόν ψευδώνυμων που έχετε ρυθμίσει στην εφαρμογή Ιστού Mail στο iCloud.com.
στενοί φίλοι
Μπορείτε να έχετε την εφαρμογή να σας ειδοποιεί όταν κάποιος φτάνει ή φεύγει από το μέρος. Στην ενότητα "Εμφάνιση ειδοποιήσεων Geofence από", επιλέξτε εάν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για άτομα που μοιράζονται μια τοποθεσία μαζί σας ή για φίλους που ακολουθείτε.
Πώς να μοιραστείτε τις τοποθεσίες των φίλων σας και άλλων με την εφαρμογή Find My Friends
1. Προσκαλέστε τους φίλους σας
Κάντε κλικ στην Προσθήκη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πεδίο «ΠΡΟΣ» και, στη συνέχεια, εισαγάγετε τη διεύθυνση email που σχετίζεται με τον λογαριασμό Apple του ατόμου που θέλετε να προσκαλέσετε ή πληκτρολογήστε το όνομά του - οι προτεινόμενες επαφές εμφανίζονται παρακάτω και πατήστε αποστολή.
Εναλλακτικά, πατήστε το πρόσωπο του ατόμου δίπλα σας για να το μοιραστείτε απευθείας με το AirDrop.
2. Αποστολή και αποδοχή
Εμφανίζεται το μήνυμα αίτησης αποστολής. Μόλις γίνει αποδεκτό από τον παραλήπτη, θα δείτε τη θέση του.
Για να σταματήσετε να μοιράζεστε την τοποθεσία σας με όλους, πατήστε Εγώ στο κάτω μέρος του χάρτη, πατήστε Κοινή χρήση τοποθεσίας και εναλλάξτε τη θέση για να την απενεργοποιήσετε.
3. Πείτε στους φίλους σας
Πατήστε ΕΓΩ και μετά Ειδοποίηση φίλων. Μέσω αυτής της λειτουργίας, μπορείτε να ενημερώσετε τους ανθρώπους για την τρέχουσα τοποθεσία σας ή για ειδικές εκδηλώσεις: αυτό σημαίνει πότε φτάσετε ή φεύγετε από ένα συγκεκριμένο μέρος και εάν πρέπει να το κάνετε την επόμενη φορά ή σε τακτική βάση.
4. Βλέποντας πού βρίσκεται κάποιος
Στον χάρτη, η τοποθεσία σας επισημαίνεται με μια μπλε κουκκίδα. Κάντε κλικ σε ένα όνομα στη λίστα φίλων παρακάτω για να δείτε πού βρίσκεται το άτομο, κάντε κλικ στην επιλογή Κλήση για να στείλετε ένα μήνυμα ή να προσκαλέσετε ένα άτομο ή κάντε κλικ στο Περισσότερα για να εμφανιστεί στον χάρτη η ομάδα των δρόμων που σας οδηγούν σε αυτό.
5. Διαφορετικές όψεις στον χάρτη
Σε έναν χάρτη με τη λίστα των φίλων που ακολουθείτε παρακάτω, πατήστε στον χάρτη και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί "I" (το κουμπί στα δεξιά) για να προβάλετε επιλογές που καθορίζουν την εμφάνιση του χάρτη σε τυπική προβολή, δορυφορική προβολή ή συνδυασμό και των δύο.
6. Ρυθμίσεις απορρήτου
Για να αποτρέψετε έναν φίλο από το να γνωρίζει πού βρίσκεστε, πατήστε το όνομά του στη λίστα φίλων και, στη συνέχεια, Σύνδεση, πατήστε Διακοπή κοινής χρήσης της θέσης μου.
Εάν θέλετε περισσότερη ευελιξία, όπως η εκτιμώμενη ώρα άφιξης των φίλων, δοκιμάστε Glympse.

