iOS 13 Ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το νέο iOS 13 από την Apple, Είναι η δέκατη τρίτη κύρια έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος iPhone, που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Προσπαθήσαμε IOS 13 Εστιάζοντας σε νέες λειτουργίες ασφάλειας και απορρήτου για να δείτε τι νέο υπάρχει και πώς λειτουργούν όλα.

είναι γνωστό ότι Η Apple παίρνει το απόρρητο και την ασφάλειά της Σοβαρά, ανεξάρτητα από το κόστος. Είναι ενάντια στη δημιουργία εσόδων από τα δεδομένα των πελατών τους, κάτι που είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους χρεώνουν ένα ασφάλιστρο για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Η φήμη της Apple επηρεάστηκε ελαφρώς μετά την κυκλοφορία της Google Για μια εις βάθος αναφορά σχετικά με τα τρωτά σημεία ασφαλείας δυνατότητες και ελαττώματα σε iOS από την AppleΗ Apple απάντησε σκληρά Σε κάποιο βαθμό, λέγοντας ότι αυτή η εκμετάλλευση επηρέασε μόνο μια μειοψηφία χρηστών της Apple. Περιττό να πούμε ότι η Apple κυκλοφόρησε το iOS 13 με μια σειρά από Νέα χαρακτηριστικά απορρήτου και ασφάλειας Και είμαστε τόσο χαρούμενοι.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε Όλα τα χαρακτηριστικά απορρήτου και ασφάλειας Για το iOS 13 που κυκλοφόρησε από την Apple φέτος, πώς να το χρησιμοποιήσετε και γιατί Πρέπει να το φροντίσεις.

Ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας στο iOS 13

1. Ελέγξτε τα δικαιώματα τοποθεσίας της εφαρμογής, καθώς και το Wi-Fi και το Bluetooth

θα πάρει χρήστες iPhone Τώρα έχετε πιο ακριβή έλεγχο σχετικά με το ποιες εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας τους και πότε. Το καλύτερο μέρος είναι ότι δεν χρειάζεται καν να ψάξετε στις ρυθμίσεις του συστήματος για να βρείτε ένα κουμπί για να το αλλάξετε. Για παράδειγμα, χρησιμοποιείτε Χάρτες Google. Το iOS 13 θα σας υπενθυμίζει πλέον περιοδικά να αναλογίζεστε τις ρυθμίσεις που δίνονται στην εφαρμογή.

Θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε κάθε τόσο αναδυόμενα παράθυρα όπου το iPhone σας θα σας ζητά να ελέγξετε την πολιτική τοποθεσίας για πεινασμένες εφαρμογές. Εάν η εφαρμογή σας παρακολουθεί στο παρασκήνιο, θα εμφανίσει τις πρόσφατες επισκέψεις σας σχεδιασμένες σε χάρτη και θα σας επιτρέψει να επιλέξετε πότε η εφαρμογή έχει πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας.

Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του χάρτη θα ανοίξει Χάρτες Google Όλα τα πρόσφατα ταξίδια θα επισημανθούν για να τα ελέγξετε. Θα ενημερωθείτε επίσης πόσες φορές παρακολουθήσατε τις τελευταίες X ημέρες ή εβδομάδες. Ένας καλός τρόπος για να κρίνετε πόσες φορές έχετε χρησιμοποιήσει την εν λόγω εφαρμογή και πόσες φορές σας έχουν παρακολουθήσει εν αγνοία σας.

Σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS, σας δόθηκαν τρεις επιλογές που ήταν: πάντα, ποτέ και κατά τη χρήση. Αυτές οι επιλογές έχουν πλέον αντικατασταθεί από τέσσερις νέες επιλογές που διαβάζουν: Πάντα, Να επιτρέπεται κατά τη χρήση της εφαρμογής, Να επιτρέπεται μία φορά και Να μην γίνεται. Όταν κάνετε κλικ στην επιλογή Να επιτρέπεται μία φορά, οι Χάρτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τοποθεσία σας για να ολοκληρώσουν την εργασία μόνο μία φορά. Μόλις κλείσετε την εφαρμογή ή φτάσετε στον προορισμό σας, δεν μπορεί πλέον να την παρακολουθεί. Όταν ανοίξετε ξανά την εφαρμογή, θα σας ζητηθεί να δώσετε ξανά άδεια παρακολούθησης τοποθεσίας. Όχι μόνο αυτό σας δίνει περισσότερο έλεγχο σχετικά με το πώς και πότε συλλέγονται τα δεδομένα τοποθεσίας, αλλά σας προσφέρει επίσης την ηρεμία. Τώρα, γνωρίζετε ότι οι εφαρμογές που χρειάζονται δεδομένα τοποθεσίας δεν σας παρακολουθούν χωρίς τη γνώση ή τη ρητή άδειά σας. Βασική προσέγγιση χρήσης.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις μη αυτόματα μεταβαίνοντας στο Ρυθμίσεις -> Απόρρητο -> Υπηρεσίες τοποθεσίας -> Χάρτες Google.

Γνωρίζατε ότι οι εφαρμογές GPS μπορούν να παρακολουθούν την τοποθεσία σας ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε Wi-Fi ή Bluetooth; Αυτό το κάνει παρακολουθώντας τη θέση του φάρου Bluetooth ή τη θέση του δικτύου Wi-Fi στο οποίο είστε συνδεδεμένοι. Ναι, αλλά όχι πια. Όπως και στο προηγούμενο παράδειγμα, η Apple θα σας εμφανίζει τώρα μια αναδυόμενη ειδοποίηση όταν εντοπίσει μια εφαρμογή που σας παρακολουθεί χωρίς την άδειά σας χρησιμοποιώντας Wi-Fi ή Bluetooth.

Επίσης, υπάρχει μια εφαρμογή Φωτογραφίες.

2. Μοιραστείτε φωτογραφίες αλλά όχι την τοποθεσία σας

Τα smartphone έχουν κάνει απίστευτα εύκολη τη λήψη και την κοινή χρήση όμορφων φωτογραφιών με λίγα μόνο κουμπιά. Πολλές εφαρμογές κάμερας καταγράφουν επίσης δεδομένα τοποθεσίας, παρέχοντάς τους φωτογραφίες ως μεταδεδομένα. Ξέρετε λοιπόν ότι τραβήξατε αυτήν την ομαδική φωτογραφία στις Μπαχάμες το καλοκαίρι του 2009. Όταν μοιράζεστε αυτές τις φωτογραφίες με εφαρμογές τρίτων, όπως προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών και ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τα δεδομένα τοποθεσίας σας, αλλά όχι πλέον.

Όταν επιλέγετε φωτογραφίες, υπάρχει ένα νέο κουμπί που ονομάζεται Επιλογές στο επάνω μέρος.

Υπάρχει μια απλή επιλογή εναλλαγής για να επιτρέπεται ή να μην επιτρέπεται η κοινή χρήση μεταδεδομένων για τη γεωχωρική εικόνα που είναι αποθηκευμένη εδώ. Το καλό είναι ότι από προεπιλογή, η επιλογή είναι απενεργοποιημένη.

3. Συνδεθείτε με το Apple ID σας

Χρησιμοποιώ τους λογαριασμούς μου Google και Facebook για να συνδέομαι σε εφαρμογές και ιστότοπους εδώ και χρόνια. Πρόσφατα σταμάτησα να χρησιμοποιώ το Facebook μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica που έγινε πρωτοσέλιδο. Η Apple δεν παρουσίασε ποτέ αυτήν την επιλογή μέχρι το iOS 13. Θα περιμένατε τις περισσότερες εφαρμογές και ιστότοπους να διαθέτουν την επιλογή σύνδεσης με το Apple ID σας τους επόμενους μήνες. Η βασική προϋπόθεση παραμένει η ίδια.

Μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Είσοδος με Apple ID όπου κι αν τη δείτε και να εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας. Εάν χρησιμοποιείτε iPhone ή Macbook, θα πρέπει απλώς να του δώσετε τα απαραίτητα δικαιώματα. βασικός? Η Apple το έκανε ακόμα καλύτερο με πλαστές ταυτότητες.

Όταν συνδέεστε με το Google ID σας, εξακολουθείτε να μοιράζεστε το πραγματικό σας αναγνωριστικό email Gmail, το όνομα και άλλα στοιχεία. Τι γίνεται όμως αν δεν εμπιστεύεστε τον πάροχο υπηρεσιών ή τον προγραμματιστή της εφαρμογής; Η Apple θα χρησιμοποιήσει το Hide My Email, ένα μοναδικό ψεύτικο αναγνωριστικό email που μπορείτε να μοιραστείτε δημόσια. Όλα τα email που αποστέλλονται σε αυτό το αναγνωριστικό θα προωθηθούν στη συνέχεια στο πραγματικό σας Apple ID.

Η σύνδεση με το Apple ID σας θα λειτουργεί παντού, ακόμη και σε πλατφόρμες Windows και Android. Η μόνη προϋπόθεση για αυτήν την ενέργεια είναι το 2FA. Ακόμα κι αν η Apple δεν το απαιτεί, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένο το 2FA όπου μπορείτε. Με αυτόν τον τρόπο, ο χάκερ δεν θα έχει πρόσβαση στο Apple ID σας. Στην πραγματικότητα, οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε με την Apple θα προστατεύονται επίσης αυτόματα με την τεχνολογία 2FA.

4. Οι σημειώσεις στις επαφές είναι πλέον κρυπτογραφημένες

Αυτή είναι μια μικρή αλλά πολύ σημαντική ενημέρωση. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζω δεν το παρατήρησαν μέχρι να το διάβασαν ή να το ακούσουν κάπου. Όταν μοιράζεστε επαφές με εφαρμογές και ιστότοπους, έχουν επίσης πρόσβαση σε σημειώσεις που μπορεί να είναι προσωπικές και ευαίσθητες.

Αυτές οι σημειώσεις που είναι αποθηκευμένες στις Επαφές είναι πλέον κρυπτογραφημένες, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να τις διαβάσει, ακόμα κι αν τις μοιραστείτε με εφαρμογές και υπηρεσίες τρίτων που ζητούν τέτοιες άδειες.

5. Τα κλιπ βίντεο και ήχου είναι κρυπτογραφημένα με το HomeKit

Το Google Home και η Alexa είναι και τα δύο πολύ δημοφιλή, εν μέρει επειδή λειτουργούν με μια σειρά από εφαρμογές και υπηρεσίες. Το Apple HomeKit δυσκολεύεται να εκκινήσει και μέρος του προβλήματος είναι οι αυστηρές πολιτικές ασφάλειας και απορρήτου της Apple. Μια νέα προσθήκη είναι η κρυπτογράφηση. Οποιαδήποτε εφαρμογή ή συσκευή χρησιμοποιεί το HomeKit θα χρειαστεί να κρυπτογραφήσει δεδομένα ήχου και βίντεο προτού φύγετε από τη συσκευή ή το σπίτι. Έχετε επίσης περισσότερο έλεγχο για το πότε αυτές οι συσκευές μπορούν να τραβήξουν και να εγγράψουν βίντεο και όλα αυτά τα βίντεο θα αποθηκευτούν στο iCloud.

Ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας στο iOS 13

Αυτές είναι μερικές από τις κύριες και σημαντικές ρυθμίσεις που πρέπει να έχετε υπόψη σας ως χρήστης iPhone ή iPad. ακόμα δέσμευση Η Apple προστατεύει το απόρρητο των χρηστών Η τελική λάμψη, καθώς κάνετε επιπλέον βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Σίγουρα, υπάρχουν μερικά σφάλματα εδώ και εκεί, αλλά η ομάδα εργάζεται σκληρά για να τα κάνει να εξαφανιστούν. Όλα είναι μέρος της διαδικασίας. Συνολικά, μου αρέσει αυτό που έχω δει στο iOS 13 μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων Σκοτεινή λειτουργία Το οποίο λειτουργεί πλέον σε όλο το σύστημα.

Κουμπί μετάβασης στην κορυφή