Ο έλεγχος των αναρτήσεων και των αλληλεπιδράσεων στο Facebook είναι εξαιρετικά σημαντικός. Αυτό σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις επικοινωνίες με τους φίλους σας στην πλατφόρμα και να κατανοείτε πώς εξελίσσονται οι ψηφιακές σας σχέσεις.
Γνωρίζατε ότι ένα κουμπί ή μια προσαρμοσμένη διεύθυνση URL σάς επιτρέπει να βλέπετε ολόκληρο το ιστορικό σας στο Facebook με οποιονδήποτε είστε φίλοι; Μπορείτε να δείτε τις αλληλεπιδράσεις σας μαζί του από τότε που γίνατε φίλοι, τα κοινά σας ενδιαφέροντα και πολλά άλλα.
Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο προβολής του ιστορικού φιλίας σας στο Facebook αποτελεσματικά και εύκολα. Θα εξερευνήσουμε τα απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το ιστορικό, καθώς και να ελέγξουμε το απόρρητο και τις σχετικές ρυθμίσεις. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρόσβαση στο ιστορικό φιλίας σας στο Facebook.

Γρήγοροι σύνδεσμοι
Πώς να δείτε το ιστορικό φιλίας σας στο Facebook
Προβάλλοντας το ιστορικό φιλίας σας στο Facebook με κάποιον, θα δείτε μια λίστα με κοινά πράγματα και φωτογραφίες ή αναρτήσεις στις οποίες έχετε επισημανθεί. Υπάρχουν δύο τρόποι για να δείτε το ιστορικό φιλίας σας στο Facebook: μέσω ενός κουμπιού στη σελίδα του φίλου ή μιας προσαρμοσμένης διεύθυνσης URL.
Η χρήση του κουμπιού ιστορικού φιλίας στο προφίλ σας είναι η πιο εύκολη επιλογή. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε:
- Μεταβείτε στη σελίδα του φίλου σας στο Facebook (είτε στην εφαρμογή είτε στον ιστό).
- Κάντε κλικ στο εικονίδιο Περισσότερα
Βρίσκεται κοντά στο κουμπί μηνύματος. - Κάντε κλικ Προσφορά φιλίας.

Η χρήση μιας διεύθυνσης URL είναι λίγο πιο περίπλοκη, αλλά εξακολουθεί να είναι χρήσιμη. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
- Μεταβείτε στο προφίλ σας και σημειώστε το όνομα χρήστη σας. Μπορείτε να το βρείτε στη διεύθυνση URL. Συνήθως είναι το ονοματεπώνυμό σας ακολουθούμενο από έναν αριθμό με τελείες ενδιάμεσα αντί για κενά.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία για τον φίλο σας.
- Στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας, πληκτρολογήστε www.facebook.com/friendship/[username-1]/[username-2]/, αντικαθιστώντας τα ονόματα χρήστη ανάλογα με την περίπτωση.
- Κάντε κλικ εισάγετε.
Τώρα θα πρέπει να κοιτάτε τη σελίδα που εμφανίζει τυχόν αναρτήσεις, εκδηλώσεις, φωτογραφίες ή βίντεο στα οποία έχουν επισημανθεί τα δύο άτομα. Στην κορυφή θα εμφανιστεί η φράση "Εσείς και [ο φίλος σας]".

Θυμηθείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο μόνο με τους υπάρχοντες φίλους σας στο Facebook, όχι με προφίλ με τα οποία ήσασταν φίλοι ή προφίλ με τα οποία δεν είχατε ποτέ φίλους. Μόλις γίνετε φίλοι με κάποιον στο Facebook, η διεύθυνση URL θα λειτουργεί όσο παραμένετε και οι δύο φίλοι στην πλατφόρμα. Επαληθεύω Πώς να διαγράψετε το ιστορικό προβολής σας στο Facebook (και γιατί πρέπει) για να βελτιώσετε την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών.
Μπορείτε να δείτε τη φιλία μεταξύ δύο ατόμων στο Facebook;
Προηγουμένως ήταν δυνατή η προβολή του ιστορικού φιλίας μεταξύ οποιωνδήποτε δύο ατόμων, αλλά το Facebook αφαίρεσε αυτήν τη δυνατότητα λόγω ανησυχιών σχετικά με το απόρρητο. Συνιστούμε να προσαρμόσετε ορισμένες ρυθμίσεις για να κάνετε... Ο λογαριασμός σας στο Facebook είναι πιο ασφαλής.
Σήμερα, η διεύθυνση URL εξακολουθεί να υπάρχει (στην πραγματικότητα, χρησιμοποιείται στη διαδικασία), αλλά περιορίζεστε στο να βλέπετε το ιστορικό ανάμεσα σε εσάς και τους φίλους σας στο Facebook. Η προσθήκη του κουμπιού Προβολή φιλίας το καθιστά ακόμα πιο εύκολο.
Μπορείτε επίσης να δείτε το ιστορικό φιλίας μεταξύ του λογαριασμού σας στο Facebook και των λογαριασμών μνήμης.
Υπάρχει κίνδυνος απορρήτου όταν βλέπετε τις φιλίες σας στο Facebook;
Το Facebook δεν είναι άγνωστο όσον αφορά τους κινδύνους της ιδιωτικής ζωής. Σχεδόν όλοι οι χρήστες αποδέχονται πλέον ότι το Facebook συλλέγει τα δεδομένα τους. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να μειώνει την όρεξη των χρηστών για σύνδεση. Επομένως, ο κίνδυνος αυτού του εργαλείου είναι ο ίδιος με τον κίνδυνο της χρήσης του Facebook γενικά.
Μερικοί άλλοι συνήθεις κίνδυνοι απορρήτου στο Facebook περιλαμβάνουν μη ασφαλείς εφαρμογές τρίτων, εσφαλμένες ρυθμίσεις απορρήτου και απάτες. Facebook Marketplace, απατεώνες, ακόμη και εθισμός στους ίδιους τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε πού κατατάσσεται το εργαλείο του Facebook Friendship History στη λίστα απειλών σας. Εάν δεν θέλετε κάποιος να χρησιμοποιεί αυτό το εργαλείο στο προφίλ σας στο Facebook, θα πρέπει να τον καταργήσετε το φίλο.
Το εργαλείο καταγραφής φιλίας είναι εξαιρετικό για να θυμάστε το παρελθόν σας με κάποιον. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να θυμάστε σημαντικές ημερομηνίες, εκδηλώσεις και επετείους στους φίλους σας στο Facebook. Αλλά αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο στο προφίλ σας, είναι καλύτερα να σταματήσετε να είστε φίλοι στο Facebook με το εν λόγω άτομο. Τώρα μπορείτε να δείτε Μάθετε κοινές απάτες στο Facebook πριν να είναι πολύ αργά.










