Οι προτάσεις «Άτομα που ίσως γνωρίζετε» είναι ένα από τα εργαλεία που στοχεύουν στη διευκόλυνση της διαδικασίας επικοινωνίας, αλλά αυτές οι προτάσεις μπορεί να είναι ανεπιθύμητες για κάποιους.
Πολλοί από εμάς προτιμούν να περιηγούνται στις ροές μας στο Facebook χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθούμε με τις προτάσεις φίλων. Ευτυχώς, μπορείτε να αποκρύψετε τις προτάσεις "Άτομα που ίσως γνωρίζετε". Θα σας παρέχουμε εύκολα και ξεκάθαρα βήματα για να απενεργοποιήσετε αυτές τις προτάσεις και έτσι να απολαύσετε μια εμπειρία περιήγησης χωρίς περισπασμούς. Επαληθεύω Πώς να δημιουργήσετε ένα ανώνυμο προφίλ στο Facebook (και γιατί πρέπει).

Γρήγοροι σύνδεσμοι
Πώς εμφανίζει το Facebook προτάσεις φίλων που μπορεί να σας ενδιαφέρουν;
Το Facebook χρησιμοποιεί αλγόριθμους κοινής χρήσης και λίστες με τις επαφές που έχετε ανεβάσει και τους υπάρχοντες φίλους σας για να προτείνει λίστες με άτομα που πιστεύει ότι μπορεί να γνωρίζετε. Μπορείτε να βρείτε μερικά από αυτά τα άτομα στη ροή ειδήσεων σας στη συλλογή "Άτομα που ίσως γνωρίζετε".
Οι προτάσεις φίλων προέρχονται από πηγές όπως:
- Έχοντας κοινούς φίλους.
- Το δίκτυο των σχέσεών σας, για παράδειγμα την τρέχουσα πόλη, το σχολείο ή την εργασία σας.
- Όντας στην ίδια ομάδα στο Facebook.
- Κάντε tag εσάς και το προτεινόμενο άτομο στην ίδια φωτογραφία ή ανάρτηση.
- Επαφές που έχετε ανεβάσει.
Είναι προς το συμφέρον του Facebook να σας προτείνει φίλους στο Facebook. Όσο περισσότερες συνδέσεις έχετε στην πλατφόρμα, τόσο πιο πιθανό είναι να παραμείνετε ενεργοί και αφοσιωμένοι. Ωστόσο, εάν δεν θέλετε να προσθέσετε νέους φίλους στο Facebook, η δυνατότητα μπορεί να γίνει περιττή και καλύτερα να κρυφτεί.
Πώς να αποκρύψετε τις προτάσεις "Άτομα που ίσως γνωρίζετε" στο Facebook
Το Facebook δεν υποστηρίζει τη μόνιμη απενεργοποίηση της λειτουργίας Άτομα που ίσως γνωρίζετε. Αλλά σας επιτρέπει να το κρύψετε προσωρινά. Η απόκρυψη του ρυθμιστικού θα αποτρέψει την εμφάνισή τους στη ροή ειδήσεων σας για κάποιο χρονικό διάστημα.
Δείτε πώς μπορείτε να αποκρύψετε τη λειτουργία Άτομα που ίσως γνωρίζετε στο Facebook:

- Εκκινήστε την εφαρμογή Facebook στη συσκευή σας.
- Κάντε κύλιση μέχρι να βρείτε το ρυθμιστικό People You May Know.
- Κάντε κλικ στο εικονίδιο περισσότερα
Στην επάνω γωνία της γραμμής κύλισης. - Κάντε κλικ στο Κρύψτε άτομα που ίσως γνωρίζετε.
Αν και το Facebook δεν προσδιορίζει πόσο καιρό θα παραμείνει κρυφή η δυνατότητα, συνήθως χρειάζεται λίγος χρόνος για να επανέλθει.
Ορισμένοι χρήστες λαμβάνουν επίσης προτάσεις φίλων μέσω κειμένου και email, κάτι που μπορεί να είναι απογοητευτικό. Εάν είστε ένας από αυτούς τους χρήστες, μπορείτε να ανακτήσετε τον έλεγχο των ειδοποιήσεων της εφαρμογής σας χωρίς να χρειάζεται να κάνετε ένα διάλειμμα από το Facebook.
Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις "Άτομα που ίσως γνωρίζετε" στο Facebook
Το Facebook σάς επιτρέπει να εξαιρεθείτε από τη λήψη μηνυμάτων κειμένου και email προτάσεων φίλων στην εφαρμογή και τον ιστότοπό του για κινητά. Το καλό είναι ότι μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς να χρειάζεται να αποκλείσετε όλες τις ειδοποιήσεις από το Facebook.
Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις προτάσεων φίλων στο Facebook χρησιμοποιώντας το smartphone σας:

- Εκκινήστε την εφαρμογή Facebook στη συσκευή σας και πατήστε την εικόνα του προφίλ σας
για να αποκαλύψετε το διευρυμένο μενού.
- Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Ρυθμίσεις και κάντε κλικ σε αυτό.
- Στη σελίδα Ρυθμίσεις, πατήστε Ειδοποιήσεις.
- Εγκατάσταση άτομα που ίσως γνωρίζετε.
- Απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις στο Facebook Για να εξαιρεθείτε από τη λήψη αυτών των ειδοποιήσεων.
Αφού εκτελέσετε αυτήν τη διαδικασία, το Facebook θα σταματήσει να σας στέλνει αυτές τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις.
Εάν έχετε πρόσβαση στο Facebook από υπολογιστή, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία. Ακολουθούν τα βήματα για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις προτάσεων φίλων:
- Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook και κάντε κλικ στο εικονίδιο τριγώνου που βλέπει προς τα κάτω στην κορυφή.
- πατήστε Ρυθμίσεις και απόρρητο.

- Στη συνέχεια πατήστε Ρυθμίσεις.

- Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα μέχρι να βρείτε Ειδοποιήσεις. Επιλέξτε την επιλογή.

- Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή "Άτομα που ίσως γνωρίζετε".

Έχετε την επιλογή είτε να απενεργοποιήσετε κάθε τύπο ειδοποίησης (ειδοποιήσεις push, email και SMS). Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε όλες τις ειδοποιήσεις απενεργοποιώντας την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις στο Facebook.
Μόλις απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία και αυτές τις ειδοποιήσεις, θα πρέπει να μπορείτε να πλοηγηθείτε με ασφάλεια στο Facebook. Δυστυχώς, παρόλο που η απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων είναι μόνιμη, θα πρέπει να αποκρύψετε το πλαίσιο προτάσεων φίλων όταν εμφανιστεί ξανά στη ροή σας. Μπορείτε να δείτε τώρα Πώς να ελέγξετε το ιστορικό φιλίας σας στο Facebook εύκολα και αποτελεσματικά;










