Τι πρέπει να κάνετε για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας σε περίπτωση που η Google διαγράψει τον λογαριασμό σας

Η Google ενημέρωσε την πολιτική ανενεργών λογαριασμών της τον Μάιο του 2023. Είπε ότι από τον Δεκέμβριο του 2023, θα διαγράψει λογαριασμούς που ήταν ανενεργοί για δύο χρόνια. Αν και πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην ενδιαφέρονται για αυτούς τους λογαριασμούς, μπορεί να είστε ένας από τους λίγους που χρησιμοποιούν έναν ανενεργό Λογαριασμό Google για να κάνουν άλλες απαραίτητες εργασίες.

Ορίστε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας σε περίπτωση που η Google διαγράψει τον ανενεργό λογαριασμό σας. Επαληθεύω Γιατί πρέπει να συνδέεστε στους λογαριασμούς σας Google τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια.

1. Ελέγξτε και ενημερώστε όλους τους συνδεδεμένους λογαριασμούς

Είτε χρησιμοποιείτε τον Λογαριασμό σας Google για απλή σύνδεση είτε τον χρησιμοποιείτε απλώς ως όνομα χρήστη για τους άλλους λογαριασμούς σας, θα πρέπει να ενημερώσετε όλους τους συνδεδεμένους λογαριασμούς email σας. Αυτό συμβαίνει επειδή εάν η Google διαγράψει τον ανενεργό λογαριασμό σας, δεν μπορείτε να ανακτήσετε λογαριασμούς από άλλες υπηρεσίες που τον χρησιμοποιούν ως κύρια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να συνδεθείτε στον ανενεργό λογαριασμό Google και να βρείτε όλους τους λογαριασμούς που σχετίζονται με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διασφαλίσετε ότι όλοι οι λογαριασμοί σας είναι συνδεδεμένοι με τον ενεργό Λογαριασμό σας Google. Εξάλλου, δεν θέλετε να συνειδητοποιήσετε ξαφνικά ότι έχετε χάσει την πρόσβαση στο Spotify επειδή η Google απενεργοποίησε τον συνδεδεμένο λογαριασμό.

2. Λήψη φωτογραφιών και βίντεο από το Google Photos

Εάν διαθέτετε τηλέφωνο Android, η Google θα δημιουργήσει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών και των βίντεο που τραβάτε με το Google Photos. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε ένα παλιό τηλέφωνο Pixel με απεριόριστα αντίγραφα ασφαλείας.

Ωστόσο, εάν έχετε ένα νέο τηλέφωνο τώρα και έναν νέο λογαριασμό, οι φωτογραφίες και τα βίντεό σας ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι αποθηκευμένα στον παλιό σας λογαριασμό Google. Επομένως, για να διασφαλίσετε ότι δεν θα τα χάσετε εάν η Google διαγράψει τον ανενεργό λογαριασμό σας, θα πρέπει να εξαγάγετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας από τις συνδεδεμένες Φωτογραφίες Google.

3. Μεταφέρετε τα περιεχόμενα του Google Drive στον ενεργό λογαριασμό σας

Το Google Drive είναι ένας πολύ καλός τρόπος για κοινή χρήση μεγάλων αρχείων στο διαδίκτυο. Ωστόσο, εάν ο παλιός σας λογαριασμός Google διαγραφεί, τα περιεχόμενα που σχετίζονται με αυτόν στο Google Drive θα εξαφανιστούν οριστικά. Έτσι, ακόμα κι αν μοιράζεστε τα αρχεία σας στο Google Drive με λογαριασμούς εκτός Gmail, θα χάσουν και αυτοί την πρόσβαση σε αυτούς.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να μετακινήσετε τα αρχεία σας στο Google Drive από τον αχρησιμοποίητο λογαριασμό στον ενεργό Λογαριασμό Google. Κάνοντας αυτό, διασφαλίζετε ότι δεν θα χάσετε κανένα αρχείο. Επιπλέον, μπορείτε να κοινοποιήσετε εκ νέου αυτά τα μεταφερθέντα αρχεία, έτσι ώστε κανένας που εξαρτάται από αυτά να μην χάσει την πρόσβαση σε αυτά. Επαληθεύω Πώς να μεταφέρετε όλα τα δεδομένα από τον παλιό λογαριασμό Google στον νέο;

4. Λήψη μηνυμάτων Gmail

Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν το Gmail ως μόνιμο αρχείο με τις διάφορες λεπτομέρειες της ζωής τους. Αλλά εάν η Google διαγράψει τον ανενεργό λογαριασμό σας, όλες οι πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στα εισερχόμενά σας θα εξαφανιστούν επίσης. Επομένως, εάν είστε κάποιος που διατηρεί παλιές αποδείξεις, εισιτήρια και υπενθυμίσεις σε email, πρέπει να τα εξαγάγετε για φύλαξη.

Μπορείτε να κάνετε λήψη δεδομένων Gmail MBOX και να τα εισαγάγετε σε άλλη υπηρεσία email όπως το Gmail Mozilla Thunderbird. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι θα έχετε πρόσβαση στα παλιά σας μηνύματα, ακόμα κι αν η Google διαγράψει τον λογαριασμό που σχετίζεται με αυτά. Απλώς φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του αρχείου MBOX, καθώς είναι αποθηκευμένο τοπικά στον υπολογιστή σας. Διότι εάν αποτύχει η αποθήκευσή σας, το αρχείο MBOX θα αποτύχει μαζί του.

5. Μεταφέρετε τις επαφές στον άλλο λογαριασμό Google

Πριν χρησιμοποιήσουν ένα smartphone, οι άνθρωποι συνήθως διατηρούσαν τις επαφές τους σε φορητό υπολογιστή, τις αποθήκευαν σε αποκλειστικές κάρτες SIM ή τις αποθήκευαν στα τηλέφωνά τους. Ωστόσο, η εισαγωγή του smartphone επέτρεψε στους χρήστες να διατηρούν τις επαφές τους στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

Αυτό επέτρεπε στους χρήστες να μεταφέρουν το βιβλίο διευθύνσεων, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούσαν. Ωστόσο, εάν δεν έχετε αντικαταστήσει τη συσκευή σας εδώ και καιρό και δημιουργήσατε έναν νέο λογαριασμό Google, ενδέχεται να μην έχετε συγχρονίσει τις επαφές με τον νέο λογαριασμό.

Έτσι, εάν η Google διέγραψε τον παλιό σας λογαριασμό, μπορεί να εκπλαγείτε αν βρείτε ότι λείπουν όλα τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Για να αποφύγετε τέτοιες ταλαιπωρίες, θα πρέπει να μεταφέρετε τις επαφές σας μεταξύ λογαριασμών Google. Επαληθεύω Πώς να προσθέσετε επαφές LinkedIn στο Gmail.

6. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του Ημερολογίου σας Google

Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτή η εφαρμογή είναι απλώς μια εφαρμογή οργάνωσης μετρητών που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε το χρόνο σας στο μέλλον. Ωστόσο, ορισμένοι χρησιμοποιούν επίσης το Ημερολόγιο Google ως προσωπικό ημερολόγιο. Επομένως, εάν γράφατε ένα ημερολόγιο σε έναν παλιό λογαριασμό Google, θα πρέπει να εξαγάγετε το περιεχόμενό του στο Ημερολόγιο Google για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χαθεί.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να συγχρονίσετε τα περιεχόμενά του με την υπάρχουσα εφαρμογή ημερολογίου σας. Ή μπορείτε ακόμη και να το αρχειοθετήσετε, για να το ανοίξετε μόνο σε νοσταλγικές στιγμές. Επαληθεύω Πώς να χρησιμοποιήσετε το Ημερολόγιο Google για να οργανώσετε το πρόγραμμα σπουδών σας.

Προστατέψτε τα δεδομένα σας από διαγραφή

Η Google διαγράφει παλιούς, αχρησιμοποίητους λογαριασμούς για να προστατεύσει τους περισσότερους χρήστες της από παραβιάσεις ασφάλειας. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την απώλεια σημαντικών δεδομένων.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα χάσετε τίποτα, ακόμα κι αν η Google διαγράψει έναν παλιό λογαριασμό που σχεδόν δεν χρησιμοποιείτε. Αλλά αν φοβάστε ότι μπορεί να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση όπου δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας σε δύο ή περισσότερα χρόνια, θα πρέπει να ορίσετε έναν ανενεργό διαχειριστή λογαριασμού για να αποτρέψετε τη διαγραφή του από την Google. Μπορείτε να δείτε τώρα Πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook.

Κουμπί μετάβασης στην κορυφή