Πώς να απενεργοποιήσετε το Find My iPhone όταν πουλάτε τη συσκευή σας

Όταν το iPhone σας κλαπεί, χαθεί ή τοποθετηθεί σε λάθος θέση, μπορείτε εύκολα να παίξετε ήχο ή να δείτε πού βρίσκεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Εύρεση της εφαρμογής μου σε iPhone και iPad είναι μια τόσο σημαντική λειτουργία ασφαλείας. Από το iOS 13 και μετά, η Apple έχει ενσωματώσει το Find My iPhone και το Find My Friends σε αυτήν την εφαρμογή.

Η εφαρμογή εντοπισμού είναι ένα ζωτικής σημασίας ραντάρ για τη μείωση των ατυχημάτων που σχετίζονται με "απωλεσθείσες συσκευές". μετά Ρύθμιση της εφαρμογής Εύρεση μου , μπορείτε να εντοπίσετε μια χαμένη ή κλεμμένη συσκευή ή ακόμα και να βοηθήσετε έναν φίλο να βρει τη χαμένη συσκευή του. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με φίλους, οικογένεια και επαφές, να ζητήσετε να ακολουθήσετε πού βρίσκεται ένας φίλος ή να λάβετε οδηγίες για να φτάσετε εκεί που βρίσκεται κάποιος.

Αλλά είναι επίσης μια επιλογή για απενεργοποίηση όταν θέλετε να πουλήσετε, να ανταλλάξετε, να δωρίσετε ή να χαρίσετε το iPhone σας.

Αρχικά, ας απαντήσουμε γιατί. Στη συνέχεια, θα δούμε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Find My στο iPhone ή το iPad σας.

Γιατί πρέπει να απενεργοποιήσετε το Find My όταν πουλάτε ένα iPhone;

Υπάρχουν τρεις λόγοι για να απενεργοποιήσετε το Find My όταν το iPhone σας πωλείται, δίνεται για ανακύκλωση ή δίνεται σε φίλο ή μέλος της οικογένειας:

  • Δεν μπορείτε να επαναφέρετε το iPhone ή το iPad σας στις αρχικές εργοστασιακές ρυθμίσεις χωρίς να απενεργοποιήσετε την Εύρεση.
  • Οποιοσδήποτε έχει τα στοιχεία του Apple ID και του κωδικού πρόσβασής σας μπορεί να σας παρακολουθεί μέσω της εφαρμογής iCloud Find My.
  • Το Κλείδωμα ενεργοποίησης ενεργοποιείται για να κλειδώσει τη συσκευή σας όταν ενεργοποιείτε την Εύρεση, πράγμα που σημαίνει ότι ο αγοραστής δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Γι' αυτό θα πρέπει να φροντίσετε να απενεργοποιήσετε την επιλογή πριν περάσετε τη συσκευή σας ή την στείλετε για σέρβις. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Find My από την εφαρμογή, καθώς και από απόσταση από το iCloud, αποσυνδέοντας τη συσκευή σας από τον λογαριασμό σας Apple.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Find My iPhone

Η εφαρμογή Find My είναι εκεί ως αποκλειστικό βοηθητικό πρόγραμμα στη συσκευή σας iOS. Στο iOS 13, το Find My iPhone και το Find My Friends συνδυάζονται σε μια ενιαία εφαρμογή. Τώρα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μοιραστείτε την τοποθεσία σας, να επισημάνετε τη συσκευή ως χαμένη και να σκουπίσετε τα δεδομένα σας εξ αποστάσεως.

Αλλά για να το απενεργοποιήσετε, πρέπει να κατευθυνθείτε σε διαφορετικό μέρος: το μενού Ρυθμίσεις στο iPhone σας:

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.
  • Πατήστε το λογότυπο Apple ID με το όνομά σας (το πρώτο στοιχείο στην οθόνη Ρυθμίσεις).
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Find My στην επόμενη οθόνη.
  • Τώρα, πατήστε στο Find My iPhone/iPad. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Find My iPhone/iPad στη θέση off.
  • Θα χρειαστεί να εισαγάγετε το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας για να απενεργοποιήσετε το Find My iPhone.
  • Το Find My iPhone θα είναι πλέον απενεργοποιημένο για την επιλεγμένη συσκευή iOS.

Εάν σκοπεύετε να πουλήσετε τη συσκευή, μπορείτε τώρα να επαναφέρετε το iPhone σας στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Κάντε αυτό με Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Επαναφορά -> Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων. Ωστόσο, είναι καλή ιδέα πρώτα να αποσυνδεθείτε εντελώς από το iCloud κάνοντας κλικ στην επιλογή Έξοδος στο κάτω μέρος της σελίδας Apple ID, στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση κάνοντας κλικ στο όνομά σας στο επάνω μέρος των Ρυθμίσεων.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Find My από το iCloud

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Find My μόνο από το iCloud. Προτού δώσετε τη συσκευή σας σε κάποιον, θα πρέπει να συνδεθείτε στο iCloud και να διαγράψετε όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις. Αυτό διαγράφει εντελώς τα πάντα στο iPhone σας, το αφαιρεί από το συσχετισμένο Apple ID και απενεργοποιεί το Find My.

Εάν χρησιμοποιείτε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Apple ID σας, θα λάβετε έναν κωδικό επαλήθευσης στις συσκευές Apple σας ως επιπλέον επίπεδο ασφάλειας όταν συνδέεστε στο iCloud από το πρόγραμμα περιήγησης. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στο "Βρείτε iPhone" απευθείας στον Ιστό.

Χρησιμοποιήστε το ίδιο Apple ID και κωδικό πρόσβασης που σχετίζονται με το τηλέφωνο που θέλετε να πουλήσετε και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Το iCloud εμφανίζει τον χάρτη όπου βρίσκεται το iPhone σας:

  • Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στο "Όλες οι συσκευές” στο επάνω μέρος του χάρτη και επιλέξτε τη συγκεκριμένη συσκευή από τη λίστα.
  • Κάντε κλικ Σάρωση iPhone στην αναπτυσσόμενη λίστα που εμφανίζεται για τη συγκεκριμένη συσκευή που επιλέξατε. Εφόσον είστε κάτοχος μιας συσκευής Apple και θέλετε να την εγκαταλείψετε, μην εισάγετε μήνυμα ή αριθμό εδώ.
  • Εάν το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα Επαναφορά Στην επόμενη μπότα. Το τηλέφωνο θα διαγραφεί εξ αποστάσεως και θα λάβετε ένα email αφού ολοκληρωθεί.
  • Αφού σκουπίσετε τη συσκευή σας, πατήστε τον πράσινο σύνδεσμο που λέει Κατάργηση από λογαριασμό.
    Η συσκευή θα σκουπιστεί τώρα και θα γίνει επαναφορά. Ένας άλλος χρήστης μπορεί τώρα να το ενεργοποιήσει αφού ολοκληρώσει τα βήματα στην οθόνη ρύθμισης του iPhone.
Ειδοποίηση: Η πλήρης σουίτα λειτουργιών iCloud περιλαμβάνει το Find My iPhone. Εάν δεν βλέπετε το Find My iPhone όταν επισκέπτεστε το iCloud.com στον υπολογιστή σας, ο λογαριασμός σας έχει πρόσβαση μόνο στις λειτουργίες web του iCloud. Για να χρησιμοποιήσετε το Find My iPhone, συνδεθείτε στο iCloud στη συσκευή σας Apple από τις Ρυθμίσεις.

Απενεργοποιήστε το Find My iPhone χωρίς Apple ID

Δεν μπορείς να το κάνεις.

Το Find My στις συσκευές Apple σας δεν είναι απλώς μια δυνατότητα ανάκτησης, αλλά και ένα επίπεδο ασφαλείας. Το Apple ID σας είναι ο πυρήνας του, το οποίο προστατεύει τη συσκευή σας σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας. Η υποστήριξη της Apple σάς παρέχει ορισμένους τρόπους επαναφοράς ή Επαναφορά Apple ID σε περίπτωση που το ξεχάσεις.

Τι συμβαίνει όταν το Find My iPhone είναι απενεργοποιημένο;

Εάν πρέπει να εντοπίσετε μια χαμένη ή κλεμμένη συσκευή, το Find My μπορεί να σας βοηθήσει να την ανακτήσετε. Μπορείτε να δείτε πού βρίσκεται η συσκευή σε έναν χάρτη, να αναπαράγετε έναν ήχο για να την βρείτε και πολλά άλλα. Το κλείδωμα ενεργοποίησης είναι μια λειτουργία του Find My που έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει οποιονδήποτε άλλο εκτός από εσάς να χρησιμοποιεί το iPhone σας.

Όταν απενεργοποιείτε το Find My iPhone, χάνετε αυτές τις δυνατότητες, γεγονός που καθιστά την επαναφορά του iPhone σας πιο δύσκολη.

Εάν θέλετε να πουλήσετε, να χαρίσετε ή να ανταλλάξετε το iPhone σας ή πρέπει να το παραλάβετε για σέρβις, πρέπει να απενεργοποιήσετε την Εύρεση iPhone.

Μην πουλάτε το iPhone σας μέχρι να ανοίξει

Εάν η εφαρμογή Εύρεση μου εξακολουθεί να εκτελείται ή δεν έχετε επαναφέρει τη συσκευή σας iOS, δεν είναι έτοιμη προς πώληση. Προσέξτε αυτά τα δύο σημάδια:

  • Όταν η συσκευή δεν είναι αποσυνδεδεμένη από τον λογαριασμό σας στο iCloud, θα εμφανιστεί η οθόνη Κλείδωμα ενεργοποίησης κατά τη διαδικασία εγκατάστασης.
  • Εάν δεν έχετε διαγράψει όλα τα δεδομένα του τηλεφώνου, θα δείτε ένα κλείδωμα κωδικού πρόσβασης ή μια αρχική οθόνη κατά την εκκίνηση. Βεβαιωθείτε ότι βλέπετε την οθόνη ρύθμισης του iPhone όταν ενεργοποιείτε τη συσκευή.

Να σβήνετε πάντα όλο το περιεχόμενο και να αφαιρείτε τη συσκευή από τον λογαριασμό σας iCloud πριν τη δώσετε σε κάποιον. Διαφορετικά, το άτομο στο οποίο το δίνετε θα πρέπει να σας καλέσει και να σας ζητήσει να το κάνετε εξ αποστάσεως από τον λογαριασμό σας στο iCloud. Πρέπει να μάθεις κι εσύ Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Find My στο iPhone σας.

Φυσικά, μπορεί να βρεθείτε στην άλλη πλευρά της εξίσωσης και να συναντήσετε ένα χαμένο τηλέφωνο. Παρακάτω Μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να επιστρέψετε ένα χαμένο iPhone στον νόμιμο κάτοχό του.

Κουμπί μετάβασης στην κορυφή